top of page

Hund

Oppkast og diare

Hunder kan få oppkast og diaré dersom de får i seg bedervet mat, overspiser eller man bytter fôr for raskt. Hunder som kan ha spist noe giftig, svelget fremmedlegemer eller har dårlig allmenntilstand skal til veterinær. Hvis hunden har oppkast og/eller diaré, men ellers er i god form, kan man forsøke med denne dietten.

Hjemmelaget diett mot oppkast og diaré

- Fiskeboller i boks
- Kokt ris
- Cottage cheese eller Biola naturell

Ikke gi hunden noe av sin vanlige mat. Bland komponentene i listen over og gi hunden små og hyppige måltider av blandingen. Med hyppig menes minst 5 måltider per dag. Størrelsen på måltidet må tilpasses størrelsen på hunden. Til en hund på 25 kg kan man forsøke med ca. 1 fiskebolle, 3 spiseskjeer kokt ris og 1 spiseskje cottage cheese per måltid. Fiskeboller og ris inneholder mye stivelse som binder væsken i tarmene. Cottage cheese og Biola naturell inneholder melkesyrebakterier som er gunstige for tarmfloraen.

Når hunden blir litt bedre kan man forsøke å øke mengden per måltid noe. Dietten bør brukes til hunden ikke lenger har oppkast og/eller diaré. Deretter bør man blande den hjemmelagde dietten med hundens vanlige fôr et par dager. Denne dietten skal kun brukes i kortere perioder ettersom den ikke inneholder alle næringsstoffer, mineraler og vitaminer hunden trenger. Ved mer langvarig oppkast og diaré bør man bruke et ferdigprodusert spesialfôr som fås kjøpt hos veterinær.

Nysgjerrig hund
Dog Running

Tannrens

Hunder og katter får akkurat de samme tannsykdommene som oss mennesker, og de har akkurat like vondt som oss. Dessverre går mange dyr rundt med kroniske smerter uten at dyreeier er klar over dette. Derfor er det viktig å få dyrlegen til å sjekke tennene regelmessig.

De vanligste sykdommene hos hund og katt er tannsykdommer. 8 av 10 hunder og katter over 2 år har et eller annet problem med tennene, og vi regner med at alle over 5 år har et tannproblem.

En tannsjekk utføres når du kommer innom for den årlige helsekontrollen, eller når det skulle være ønskelig. Hvis vi finner noe galt, kan du komme tilbake for å få tatt en tannrens.

Tannstein fjernes med moderne ultralydapparat. Med moderne utstyr fjerner vi harde avleiringer uten å skade tenner eller tannkjøttet. Hver tann poleres for å fjerne riper og lage en så glatt overflate som mulig. Lommedybden på hver tann sjekkes med en probe (lommedybdemåler) for å avdekke problemer og betennelser i tannkjøtt.

bottom of page