INVet

Indre Nordmøre Veterinærkontor AS

INVet, eller Indre Nordmøre Veterinærkontor, er en ny og annerledes veterinærtjeneste i Surnadal, organisert som et AS med ansatte veterinærer som arbeider med alle dyrearter fra «ku til katt». Selskapet ble opprettet på initiativ fra noen bønder i Surnadal i samarbeid med veterinærer. Ønsket var å få en mer stabil veterinærtjeneste i Surnadal og gamle Halsa. Slik vil det bli færre problemer med å finne vikarer i forbindelse med blant annet sykefravær og ferier, og det blir enklere for veterinærene og dra på kurs.
 

I juni 2020 åpnet vi en ny smådyrklinikk i Øravegen 23. Der har vi et eget rom for operasjoner og tannbehandling, to konsultasjonsrom og laboratorium. Klinikken er blant annet utstyrt med røntgen, ultralyd, gassanestesiapparat, blodanalysemaskin og tannunit. Vi har også et ultralydapparat som brukes til fruktbarhetsdiagnostikk på storfe. Vi har en godt utstyrt butikk med fôr, leker, seletøy, salg av produksjonsdyreffekter m.m. Mye av dette kan man bare kjøpe hos veterinær.
 

Vi har et felles kontor for alle veterinærene, hvor vi møtes daglig for å blant annet utveksle erfaringer og oppdatere hverandre faglig.

Ansatte

96557810_235297001110514_276516134172229

Karoline Reitan

Veterinær

Daglig leder

Karoline studerte veterinærmedisin ved Norges Veterinærhøgskole og ble ferdig uteksaminert i juni 2019.

 

Hun har erfaring fra både smådyr, produksjonsdyr og hest. Siden hun var ferdig utdannet har hun arbeidet på smådyrklinikk i osloområdet, og i kombinert praksis på Helgeland. Karoline har ekstra kompetanse innen akuttmedisin på smådyr.

Karoline har to hunder, blandingshunden Lucas og malinois Kimmie.. 

Torunn Rognskog
Veterinær

Torunn er det nyeste tilskuddet til INVet, hun ble ferdig utdannet i 2022. 

Hun blir å se både inne på smådyrklinikken og ute i stordyrpraksis. 

104098336_152113943101442_45624574796039

Carita Leirivaara

Klinikkassistent

Carita er INVets klinikkassistent, og en uvurderlig del av teamet. Hun er utdannet helsefagarbeider og har de siste 13 årene jobbet i helsevesenet.

Hjemme har hun hatt det meste av smådyr; katt, kanin, chinchilla, undulat, papegøye, fisk, reptiler og hester. Hun har også jobbet i reptilparken i Oslo og er vant til hold og håndtering av den type dyr.

De siste 10 årene har hun drevet aktivt med brukshundtrening og godkjent to redningshunder, scgæferen Deejay og blandingshunden Spike som nå er pensjonert. Carita har også en pointer ved navn Panter'n som brukes til jakt. 

Guri Løfadli Rindalsholt
Veterinær

Info om Guri

Silje_edited.jpg

Silje Mogstad Fisntad

Veterinær

Silje Mogstad Finstad ble uteksaminert ved NMBU Norges Veterinærhøgskole i 2020.

Hun har tidligere jobbet med både små- og stordyrpraksis i hjemkommunen Rendalen. Under studietiden gikk hun spesialisering innen produksjonsdyr. Hun har i tillegg tatt fag innen fôring av drøvtyggere og arbeidet med ulike forskningsprosjekter under studietiden.

 

Silje sitt spesialfelt er besetningsrådgivning, og hun kan bidra med å optimalisere produksjonen basert på den enkelte gardbrukers behov og ønsker.

Silje har en Kleiner münsterlander ved navn Hibiki, og en husky ved navn Susi. 

Hun administrerer en instagramkonto der hun legger ut innblikk fra sin hverdag som veterinær i INVet. 

  • Instagram

Initiativtakere og eierene

Peder Saltrø Gardbruker og høyskolekandidat i husdyrfag

Sivert Mauset Gardbruker og sivilagronom i økonomiske fag

Oddvar Mikkelsen Gardbruker og sivilagronom i husdyrfag

Todalen Mjølk Gardbrukere

Tone Merete Hoås Veterinær, cand.med.vet

Karoline Mosand Reitan Veterinær, cand.med.vet

Vi samarbeider med GENO

Geno SA er et samvirkeforetak, eid av om lag 9000 norske storfebønder, stiftet i 1935. Vi har felles lokale produsentlag sammen med TINE SA. Hovedoppgavene er avl og utvikling av NRF-populasjonen (Norsk Rødt Fe). Geno driver med forskning og utvikling, drift av avlssystemer og distribusjon av sæd. I tillegg til å distribuere sæd fra NRF, distribueres også sæd fra gamle norske storferaser, importsæd og sæd fra kjøttferaser (distribusjon for TYR). Geno sitt hovedkontor ligger på Hamar, og er en del av «Senter for avl og bioteknologi». Les mer om GENO her.