top of page

INVet

Indre Nordmøre Veterinærkontor AS

INVet, eller Indre Nordmøre Veterinærkontor, er en ny og annerledes veterinærtjeneste i Surnadal, organisert som et AS med ansatte veterinærer som arbeider med alle dyrearter fra «ku til katt». Selskapet ble opprettet på initiativ fra noen bønder i Surnadal i samarbeid med veterinærer. Ønsket var å få en mer stabil veterinærtjeneste i Surnadal og gamle Halsa.
 

I juni 2020 åpnet vi en ny smådyrklinikk i Øravegen 23. Der har vi et eget rom for operasjoner og tannbehandling, to konsultasjonsrom og laboratorium. Klinikken er blant annet utstyrt med røntgen, ultralyd, gassanestesiapparat, blodanalysemaskin, tannunit og tannrøntgen. Vi har også et ultralydapparat som brukes til fruktbarhetsdiagnostikk på blant annet storfe. Vi har en godt utstyrt butikk med fôr, leker, seletøy, salg av produksjonsdyreffekter m.m. Mye av dette kan man bare kjøpe hos veterinær.
 

Vi har et felles kontor for alle veterinærene, hvor vi møtes daglig for å blant annet utveksle erfaringer og oppdatere hverandre faglig.

Ansatte

96557810_235297001110514_276516134172229

Karoline Reitan

Veterinær

Daglig leder

Karoline studerte veterinærmedisin ved Norges Veterinærhøgskole og ble ferdig uteksaminert i juni 2019.

 

Hun har erfaring fra både smådyr, produksjonsdyr og hest. Siden hun var ferdig utdannet har hun arbeidet på smådyrklinikk i osloområdet, og i kombinert praksis på Helgeland. Karoline har ekstra kompetanse innen akuttmedisin på smådyr og er den som utfører mest av kirurgi og indremedisinske utredninger inne på smådyrklinikken.

Karoline har en malinois som heter Kimmie (hunden på bildet). 

Torunn.jpg

Torunn Rognskog
Veterinær

Torunn har studert ved Nord Universitet i Bodø og University of Veterinary Medicine and Pharmacy i Kosice, Slovakia. Med seg derfra har hun en veterinærutdanning, samt en bachelor i dyrevitenskap.

Hun har hatt store deler av praksisperioden sin, samt jobbet på midlertidig lisens hos oss på INVet. Hun er oppvokst på hjemgården Rognskog i Heim kommune, og er nok et kjent fjes for flere på grunn av dette. Produksjonsdyr og hest var hovedfokus under studiene, men Torunn har i etterkant tatt kurs i tannekstraksjonsteknikk på hund og katt – og vil derfor være å se både ute i stordyrpraksis og inne på klinikken.

 

Hester, hunder, katter, sau og storfe har vært en stor del av hverdagen under oppveksten, noe som la grunnlaget for både interessen og yrkesvalg. På fritiden liker hun seg best over tregrensa sammen med en firbeint venn, eller i stallen.

Maria Halle
Klinikkassistent

Maria er for tiden ute i permisjon, men kommer tilbake igjen ved begynnelsen av 2024

Silje_edited.jpg

Silje Mogstad Fisntad

Veterinær

Silje Mogstad Finstad ble uteksaminert ved NMBU Norges Veterinærhøgskole i 2020.

Hun har tidligere jobbet med både små- og stordyrpraksis i hjemkommunen Rendalen. Under studietiden gikk hun spesialisering innen produksjonsdyr. Hun har i tillegg tatt fag innen fôring av drøvtyggere og arbeidet med ulike forskningsprosjekter under studietiden.

 

Silje sitt spesialfelt er besetningsrådgivning, og hun kan bidra med å optimalisere produksjonen basert på den enkelte gardbrukers behov og ønsker.

Silje har en Kleiner münsterlander ved navn Hibiki, og en husky ved navn Susi. 

Hun administrerer en instagramkonto der hun legger ut innblikk fra sin hverdag som veterinær i INVet. 

  • Instagram
327144883_1019298659028148_2697209018063471147_n_edited.jpg

Guri Løfadli Rindalsholt
Veterinær

Guri ble uteksaminert fra NMBU Veterinærhøgskolen våren 2021. Hun startet veterinærkarrieren på studentlisens ved Hemne veterinærkontor vinteren 2020, og jobbet der fram til hun begynte i InVet høsten 2022.

Guri valgte fordypning i produksjonsdyr i differensieringsåret sitt på studiet, og det er produksjonsdyr som ligger hennes hjerte nærmest. Hun synes det er ekstra givende med forebyggende helsearbeid rettet mot kalv- og jurhelse, men liker også akuttpraksis som litt krydder i hverdagen.

I tillegg til veterinærstudiet har Guri en allsidig bakgrunn som agronom fra Skjetlein vgs og oppvekst på gård med melkeproduksjon – vi kan si at interessen for kyr kom inn med morsmjølka.

Guri vil først og fremst treffes i stordyrpraksis ute på gårdene, men kan også sees inne på smådyrklinikken.

I fritida går mye av tida med til Storpuddelen Alva, familiens tre hester og å hjelpe til hjemme på gården.

Snapchat-1291941104_edited.jpg

Jette Estensvoll
Klinikkassistent

Jette er oppvokst på gård og har vært bonde i 15 år i Rindal. Hun har i tillegg drevet med gårdsregnskap og tatt utdanning innen regnskap og lønn.

 

Hun er godt vandt med både smådyr og storfe og jobber nå som klinikkassistent hos oss mens Maria er ute i permisjon. Jette har en japansk spisshund ved navn Doffen.

104098336_152113943101442_45624574796039

Carita Leirivaara

Klinikkassistent

Carita er INVets klinikkassistent, og en uvurderlig del av teamet. Hun er utdannet helsefagarbeider og har de siste 13 årene jobbet i helsevesenet.

Hjemme har hun hatt det meste av smådyr; katt, kanin, chinchilla, undulat, papegøye, fisk, reptiler og hester. Hun har også jobbet i reptilparken i Oslo og er vant til hold og håndtering av den type dyr.

De siste 10 årene har hun drevet aktivt med brukshundtrening og godkjent to redningshunder, scghferen Deejay og blandingshunden Spike som nå er pensjonert. Carita har også en pointer ved navn Panter'n som brukes til jakt. 

Erna Otnes
Veterinær

Initiativtakere og eierene

Peder Saltrø Gardbruker og høyskolekandidat i husdyrfag

Sivert Mauset Gardbruker og sivilagronom i økonomiske fag

Oddvar Mikkelsen Gardbruker og sivilagronom i husdyrfag

Todalen Mjølk Gardbrukere

Tone Merete Hoås Veterinær, cand.med.vet

Karoline Mosand Reitan Veterinær, cand.med.vet

Vi samarbeider med GENO

Geno SA er et samvirkeforetak, eid av om lag 9000 norske storfebønder, stiftet i 1935. Vi har felles lokale produsentlag sammen med TINE SA. Hovedoppgavene er avl og utvikling av NRF-populasjonen (Norsk Rødt Fe). Geno driver med forskning og utvikling, drift av avlssystemer og distribusjon av sæd. I tillegg til å distribuere sæd fra NRF, distribueres også sæd fra gamle norske storferaser, importsæd og sæd fra kjøttferaser (distribusjon for TYR). Geno sitt hovedkontor ligger på Hamar, og er en del av «Senter for avl og bioteknologi». Les mer om GENO her.

bottom of page